Verslag vergadering commissie handhaving HR VVE woningen de Croon

Verslag vergadering

commissie handhaving huishoudelijk reglement VVE woningen De Croon

Dinsdag 24 mei 2016

Aanwezig: Mary Beunder, Meike van Duppen, Wil Kuster, Jan-Willem Noom, Gerard Schuckman

Besproken en besloten zijn enkele zaken die voortkomen vanuit het (herziene) huishoudelijk reglement, zoals vastgesteld tijdens de VVE-vergadering van april jl. Enkele zaken hebben ook betrekking op verzoeken die onlangs zijn ingediend bij het bestuur of gaan over zaken die geconstateerd zijn in de algemene ruimtes.

1. Zonweringen gevel en balkon:

Besloten is dat alleen zonwering zoals is vastgesteld (screens in de bekende grijze kleur) is toegestaan bij de ramen. Ander vormen, zoals te bevestigen doeken, schermen e.d. zijn niet toegestaan. Balkons en tuinen zijn buitenruimtes en kunnen indien gewenst separaat worden overdekt met parasols. Wanneer een bewoner een specifieke wens heeft aangaande dit punt, kan deze worden voorgelegd aan de ledenvergadering.

2. Wasgoed en beddengoed:

Beddengoed luchten, voor korte tijd en niet frequent, kan over een railing of door een raamopening. Wasrekken zijn niet toegestaan op balkons en galerijen.

3. Portieken en gangen:

Afspraak is om geen spullen in de gangen, portieken en op de galerijen te stallen. Het kan natuurlijk voorkomen dat iemand voor korte tijd op een dag een paraplu o.i.d. bij de voordeur plaatst, hier wordt rekening mee gehouden.

4. Boetes:

Wanneer sprake is van een overtreding, wordt een bewoner eerst herinnerd aan het huishoudelijk reglement. Twee personen van de commissie lopen even langs bij de bewoner. Daarna volgen maximaal 3 waarschuwingen per aangetekende brief (waarvan de kosten zijn voor de betreffende bewoner), eventueel gevolgd door een boete. Een lichte overtreding bedraagt 150 euro. Het gaat hier om overlast. Bij een zware overtreding, zoals beschadigingen algemene ruimtes, geldt een bedrag van maximaal 500 euro plus herstelkosten.

Bovenstaande is unaniem door de commissie beschreven, op basis van het huishoudelijk reglement. De commissie wil benadrukken dat ze in geval van overlast de voorkeur geeft aan de onderlinge dialoog tussen bewoners onderling en tussen bewoners en de commissie.

De commissie bestaat uit de volgende bewoners,

Meike van Duppen, Bordeslaan 404, 06 55274474

Mary Beunder, Hofmeesterstraat 14, 06 51202773

Gerard Schuckman, Hofmeesterstraat 58, 06 19067294

Wil Kuster, Bordeslaan 406, 06 15336714

Jan-Willem Noom, Hofmeesterstraat 40, 06 30339891

 

VvE Wooncomplex 'De Croon' 102 appartementen Hofmeesterstraat - Bordeslaan - Spiegeltuin te 's-Hertogenbosch