16 juli 2018

Beste bewoners,

voor de Hofmeesterstraat bewoners is het wennen. De situatie bij de lift op -1 en trappenhuis is nu identiek aan de situatie op -2 Hofmeesterstraat en zoals het al is voor de hallen -1 en -2 Spiegeltuin en Bordeslaan. Insluipers kunnen in de hallen niet verder komen omdat zij niet de beschikking hebben over een huissleutel. Zoals u heeft opgemerkt zijn de sloten op -1 Hofmeesterstraat voorzien van kerntrekbeveiliging. De sleutelspecialist zal de komende maand(en) alle sloten, ook de huisdeursloten, voorzien van kerntrekbeveiliging.

Binnenkort worden ook de deuren vanuit de binnentuin naar de hallen en trappenhuizen Bordeslaan en Spiegeltuin van sloten voorzien. 

Een van de bewoners heeft gevraagd waarom wij geen zonnepanelen op het dak hebben. Het bestuur vraagt regelmatig offertes op. Het bestuur gaat dan na of de terugverdientijd niet te lang is. Tot nu toe is de terugverdientijd inderdaad te lang. U moet niet vergeten dat onze middelen door het MJOP geoormerkte middelen zijn. Als het bestuur investeert in zonnepanelen  1. zal dat uit de geoormerkte middelen moet worden betaald en door de bereikte besparing moeten worden terugverdiend. 2. zullen de zonnepanelen moeten worden opgenomen in het MJOP en 3. zullen de zonnepanelen moeten worden opgenomen in het  regulier onderhoud. 

Het bestuur heeft besloten een traject in te gaan waarbij het doel is om bij de eerstvolgende ALV aan de eigenaren een voorstel tot het aanschaffen van zonnepanelen voor te leggen. Het bestuur behoudt zich het recht voor om als gedurende het traject blijkt dat  bij een van de bovengenoemde punten een niet realistisch bedrag of een te lange terugverdientijd uitrolt, het traject af te breken. Het bestuur zal dan in de ALV tekst en uitleg geven waarom het bestuur het traject voortijdig heeft afgebroken. Het bestuur is zeer begaan met het milieu maar het gaat wel om onze middelen waar het bestuur zorgvuldig mee om dient te gaan.

Afgelopen week is er op de tweede vergadering van Wijkbelangen Paleiskwartier, bij de eerste vergadering was er geen voldoende aanwezigheid om een besluit te mogen nemen, het besluit genomen om de eerste fase van de WKO installatie  in 2020 te verwerven. Omdat wij geen expertise hebben in het exploiteren van een WKO installatie zullen andere bedrijven en mogelijk ook het huidig bedrijf Ennatuurlijk een bod uitbrengen om vanaf 2020 de eerste fase van de WKO installatie te mogen exploiteren. Het hele proces wordt door een extern bedrijf begeleidt. Gaat dit besluit ons aan? Ja, de Croon behoort weliswaar tot de tweede fase maar wij betrekken onze warmte van de eerste fase. Om de toelevering van warmte (en voor Enexis ook oude) bij de exploitatie van de WKO installatie door twee verschillende bedrijven te garanderen wordt er een addendum bij het contract gevoegd.

Met vriendelijke groet

Wil Kuster

bestuur Vereniging van Eigenaren wooncomplex de Croon

bestuur Vereniging van Eigenaren Kantoren en wooncomplex de Croon

VvE Wooncomplex 'De Croon' 102 appartementen Hofmeesterstraat - Bordeslaan - Spiegeltuin te 's-Hertogenbosch