Vervolg zilvervisjes

Beste bewoners,

Vijftien bewoners hebben hun ervaringen met de zilvervisjes gedeeld. Het meest uitgebreid in het beschrijven van “hoe kunnen we de zilvervisjes bestrijden” waren Fons van der Linden en Annemiek Bergman. Ik laat hieronder hun aanbevelingen volgen. Bij de overige reacties kwam meestal een van de onderstaande aanbevelingen voor. Vandaar dat ik de reactie met de meest volledige opsomming hieronder vermeld.

Regelmatig ventileren. Het ventilatiesysteem niet uitzetten. Het ventilatiesysteem hoger zetten als er gekookt, gedoucht of gebadderd wordt.

Zo min mogelijk plekken  creĆ«ren waar ze zich kunnen verstoppen. Stapels papier of open dozen vooral dicht bij de plinten zijn uit den boze. (Idee van een andere bewoner. Alles waar de zilvervisjes zich in kunnen verstoppen in afgesloten plastic dozen stoppen.) Plakvalletjes aanschaffen bij de drogist.  Plakvalletjes zijn circa zes maanden werkzaam. Door de plakvalletjes te verplaatsen kun je nagaan waar je de meeste zilvervisjes vangt. 

Spray. De meeste favoriete plek voor zilvervisjes om zich te verstoppen is vooral onder niet afgekitte plinten. Bij Kruidvat kun je een spuitbus kopen met een bestrijdingsmiddel tegen de zilvervisjes. Het bestrijdingsmiddel is circa zes weken werkzaam. De plekken waar ze zich verstoppen goed behandelen. Het enige nadeel is de sterke geur vergelijkbaar met schoenspray. De geur verdwijnt vrij snel als men goed ventileert.

Tot zover de inbreng van Fons van der Linden en Annemiek Bergman. 

Zelf hebben we gemerkt dat spinnen de zilvervisjes als prooi zien. Daardoor is de aanwezigheid van spinnen ook een prima bestrijdingsmiddel tegen zilvervisjes.

Ik verwacht, dat is ook onze ervaring als bewoners met zilvervisjes in huis, dat met bovenstaande maatregelen Wespro niet hoeft te worden ingeschakeld. Ik kan, mag en zal u echter niet verbieden om Wespro in te schakelen omdat u vindt dat u de strijd met de zilvervisjes aan het verliezen bent.

Alle bewoners die hebben gereageerd hartelijk dank voor hun reactie.

Wil Kuster

bestuur Vereniging van Eigenaren wooncomplex de Croon

VvE Wooncomplex 'De Croon' 102 appartementen Hofmeesterstraat - Bordeslaan - Spiegeltuin te 's-Hertogenbosch