Airconditioning

Beste bewoners,

omdat enkele bewoners vragen waar airconditioning installaties aan moeten voldoen, volgt hieronder de tekst uit het nieuwe nog door de Algemene ledenvergadering aan te nemen huishoudelijk reglement. Op twee plaatsen wordt er aandacht besteed aan de voorwaarden waar de airconditioning installaties moeten voldoen.

Het Bestuur van de Vereniging van Eigenaren wooncomplex de Croon kan het bekend maken omdat het Bestuur, bij het opstellen van de tekst, de wet aangaande airconditioning installaties en warmtepompen volgt. De wet gaat boven de splitsingsakte en de splitsingsakte gaat weer boven het huishoudelijk reglement. Indien het Bestuur bij het opstellen van de tekst de wet negeert, kan de tekst als niet geschreven worden beschouwd.

Het is niet toegestaan naamborden, lichtreclames, reclame-aanduidingen, bloembakken, aanplakbiljetten, reclamebiljetten, spandoeken, vlaggen, schijnwerpers, uithangborden, zonweringen, windschermen, (schotel)antennes, antennes van zendamateurs, luchtbehandeling- en koelinstallaties en in het algemeen van uitstekende voorwerpen aan of in het Gebouw (van zowel Privé- als Gemeenschappelijke gedeelten) aan te brengen, met uitzondering van “Te Koop” of “Te Huur” biljetten. (Bron: akte van hoofd- en ondersplitsing splitsing, artikel 21, lid 2 en artikel 22 lid 2)

Airco installaties

Zichtbaar en hoorbaar worden als volgt gedefinieerd.

  1. De plannen dienen, voorafgaand aan het plaatsen van de split unit, aan het Bestuur te worden voorgelegd. Onderdeel van de plannen is ook, het aangeven hoe de split unit buiten met de unit binnen wordt verbonden.

2. De split unit dient omkast (niet zichtbaar) op het balkon, terras of Engels Hof  te worden geplaatst. Indien er werkzaamheden aan de bodem, Gemeenschappelijke  zaak, van het balkon moeten worden verricht, moet de split unit op kosten van de eigenaar van het Privégedeelte kunnen worden verwijderd. De split unit mag op geen enkele andere locatie worden geplaatst of opgehangen.

3. https://www.omgevingsweb.nl/beleid/rekentool-geluid-van-buiten-opgestelde-installaties-voor-warmte-en-koudeopwekking/ De split unit dient te voldoen aan de eisen die zijn verwoord in de “Wijziging regeling bouwbesluit 2012”.

4. Niet hoorbaar wordt na plaatsing van de split units met omkasting (afhankelijk of de split unit voldoet aan de geluidseisen, wel of geen geluidswerende omkasting) eenmalig per locatie, inpandig balkon, uitkragend balkon, Engels Hof, balkon of terras aan de binnentuin, door een onderzoek van LBP Sight geverifieerd op basis van gelijk/ongelijk. Daarbij wordt de volgende rekentool  gehanteerd.

5. https://www.omgevingsweb.nl/wp-content/uploads/po-assets/362797.pdf. Handleiding rekentool. ‘WPAC-geluid V2020_0’ ten behoeve van geluid van buiten opgestelde installaties voor warmte- of koudeopwekking opgesteld door LBP Sight.

Bestuur Vereniging van Eigenaren wooncomplex De Croon

VvE Wooncomplex 'De Croon' 102 appartementen Hofmeesterstraat - Bordeslaan - Spiegeltuin te 's-Hertogenbosch