Duurzaam

28 juli 2018

Beste eigenaren/bewoners,

Eerder heb ik u de volgende passage toegestuurd.

Het bestuur heeft besloten een traject in te gaan waarbij het doel is om bij de eerstvolgende ALV aan de eigenaren een voorstel tot het aanschaffen van zonnepanelen voor te leggen. Het bestuur behoudt zich het recht voor om als gedurende het traject blijkt dat  bij een van de bovengenoemde punten een niet realistisch bedrag of een te lange terugverdientijd uitrolt, het traject af te breken. Het bestuur zal dan in de ALV tekst en uitleg geven waarom het bestuur het traject voortijdig heeft afgebroken. Het bestuur is zeer begaan met het milieu maar het gaat wel om onze middelen waar het bestuur zorgvuldig mee om dient te gaan.

Het bestuur is het traject begonnen met als doel het voorleggen van een voorstel aan de ALV in mei 2019 om zonnepanelen te plaatsen op ons dak. De eerste fase, het verzamelen van gegevens, is ingezet. Zodra we alle benodigde gegevens hebben, zullen we met de tweede fase, het berekenen van de investering, opbrengsten, kosten en uiteindelijk de terugverdientijd, beginnen.

Het bestuur is optimistisch gestemd.

Duurzaam twee.

Het bestuur heeft van een bewoner van de zesde verdieping het verzoek ontvangen om een airco unit op het dak te mogen plaatsen.

Het bestuur heeft het volgende antwoord aan de bewoner verstuurd.

De splitsingsakte bladzijde 31 ondersplitsing Woningen complex De Croon geeft het volgende aan:
Het zichtbaar aanbrengen van luchtbehandeling- en koelinstallaties mag slechts geschieden met toestemming van de vergadering OF volgens regels te bepalen in het huishoudelijk reglement.
Bij VvE wooncomplex de Croon heeft het bestuur gekozen voor “volgens regels te bepalen in het huishoudelijk reglement”.
Het huishoudelijk reglement De Croon geeft in artikel 12 S het volgende aan:
 

Airco installaties

Het is niet toegestaan airco-installaties en dergelijke op voor anderen zichtbare en/of hoorbare plaatsen te installeren. Als voor de airco-installatie die binnen geplaatst is een afvoer naar buiten noodzakelijk is, dient de afdekking van multiplex te zijn en geschilderd te zijn in de kleur van het kozijn. 
 
Artikel 12 S in het met 2/3 meerderheid aangenomen huishoudelijk reglement is helder. 
Het plaatsen van een airco installatie op het dak is niet toegestaan. 
 
Het bestuur heeft een vooruitziende blik gehad. Het bestuur is in staat om het algemene dak maximaal te benutten door zonnepanelen te plaatsen waar uiteindelijk alle eigenaren  profijt van hebben.
 
Met vriendelijke groet
 
Wil Kuster
bestuur Vereniging van Eigenaren wooncomplex de Croon
bestuur Vereniging van Eigenaren Kantoren en wooncomplex de Croon
 
 

VvE Wooncomplex 'De Croon' 102 appartementen Hofmeesterstraat - Bordeslaan - Spiegeltuin te 's-Hertogenbosch